tiistai 13. lokakuuta 2009

Palanen Tanskaa

Muotikuvauksista tullessani muistin mukavan pienen tanskalaisen voileipäravintolan, joka sijaitsee aivan lähelläni. Halusin nähdä onko se vielä olemassa, joten suunnistin Etu-Töölöön Cygnaeuksenkatu viiteen. Onnekseni ravintola oli vielä olemassa, joten astuin sisään ja suoraan edessäni oli jo Menu, josta löytyi 30 kpl toinen toistaan herkullisemman kuuloisia voileipiä.

Anneli Santala, paikan ainoa työntekijä ja johtajatar, tulikin heti vastaan hymyillen ja kysyen "mitä saisi olla". Pyysin kaksi teetä sekä kaksi suosituinta leipää, jotka olivat Katkarapu (6,50 e) ja Paahtopaisti (5,70 e). Aterioita odoitellessamme luimme ystäväni kanssa Viini -lehtiä, joita olikin oiva pino esillä vuodesta 2003 lähtien. Ihastelimme myös hetken paikan idyllistä sekä tunnelmallista ilmapiiriä joka huokui nostalgiaa. Oli pakko nousta ylös ja ottaa muutama valokuva.

Päätin kysyä omistajalta paikan historiasta ja hän kertoi mielellään. Ravintola on Suomen vanhin Tanskalainen voileipäravintola ja ollut auki jo vuodesta 1964. "Olemme auki kuusi päivää viikossa ja sopimuksen mukaan myös sunnuntaisin. Täällä käy paljon kanta-asiakkaita ja valmistan leipiä myös paljon juhliin sekä kokouksiin", hän kertoi.

Hyvillä mielin voinkin sanoa, että minun leipäni oli paras voileipä mitä olen Helsingissä syönyt, joten suosittelen paikkaa lämpimästi.

Ps. Klikkaa kuvasta nähdäksesi sen oikean kokoisena.
Terveisin, kulttuuritoimittaja Thomas Von Haapman.

Ravintolan tiedot:
Cygnaeuksenkatu 5
00100 Helsinki
Etu-Töölö
Avoinna Ma-Pe 9-17 La 10-13 Su Sopimuksen mukaan.
Puh: 09-494843
4 neliötä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti